O NAMA

Izdavačko preduzeće NNK Internacional, od svog osnivanja 1997. godine, nudi čitaocima veliki broj knjiga naših i stranih pisaca iz oblasti lepe književnosti, nauke, umetnosti, filozofije, istoriografije, knjiga za decu, praktičnih priručnika i udžbenika.


Politika naše izdavačke kuće je ta da ljubiteljima lepe reči ponudimo atraktivne naslove po sadržaju i dizajnu po pristupačnim cenama i tom politikom nastojimo da zauzmu značajno mesto u policama privatnih i javnih biblioteka.


Izdvajamo iz svog izdavačkog opusa štiva poput: “Evoluciona biologija” (Nikola Tucić), “Ekologija biljaka sa osnovama fiziološke ekologije biljaka” (Branka M. Stevanović, Milorad M. Janković), “Rečnih Vizantijskih krstova” (Radmilo Petrović), “Tajni život tragične carice” Viliam Le Ke, “Hitlerovi ljudi” Žan-Pol Bled, “Konfucije” Vladimir Vjačeslavovič Maljavin, “Kina-istorija, kultura, religija” Vladimir Vjačeslavovič Maljavin… Ovo su naslovi koji se traže u antikvarnicama i knjižarama.

Književne kategorije koje neguje naša kuća, a ujedno želimo da ih istaknemo su: edicija eseja Vladimira Nabokova (“Eseji o Ostin i Dikensu”, “Eseji o Gogolju i Dostojevskom”, “Predavanja o Don Kihoteu”, “Eseji o Floberu i Stivensonu”, “Eseji o Prustu i Kafki”, “Eseji o Čehovu i Turgenjevu”, “Eseji o Džojsu”, “Eseji o Gorkom i Tolstoju”. Pored nabrojanih eseja, od istog autora imamo “Lužinova odbrana” i “Laurin original”); literatura iz pozorišne dramaturške umetnosti (pet ekranizovanih drama Tenesi Vilijamsa: “Mačka na usijanom limenom krovu”, “Tramvaj zvani želja”, “Slatka ptica mladosti”, “Staklena menažerija” i “Tetovirana ruža”; Pisma iz zatvora; De Profundis; Salome Oskara Vajlda), ali i stručnu literaturu iz ove oblasti kao što je “O tehnici glumca” Mihaila Čehova, “Dramaturgija igranog filma” Petrit Imamija i beleške sa predavanja poznatog profesora sa Fakulteta dramskih umetnosti Milenka Maričića uokvirene u monografiji “Milenkonija”.


Za one koji voli istoriju, naša kuća nudi sledeće naslove: Bizmark, Franc Ferdinand, Hitlerovi ljudi, Agonija jedne monarhije-Austrougarska 1914.-1920., – autora Žan Pol Bleda (profesora sa uglednog Univerziteta Sorbona, koji u svakom svom delu ističe i poštuje srpski narod i srpsku istoriju. Njegova naklonost i poštovanje našeg naroda se mogla videti u javnim istupanjima u medijima od 1991 do 1999. godine gde je ukazivao na pogrešnu politiku međunarodne i evropske zajednice prema Srpskoj državi.

Ostali naslovi iz ove kategorije: “Specijalni zadatak Balkan” Hermana Nojbahera, “Njegoš diplomata, državnik, pjesnik” Bojana Draškovića, “Napoznati Staljin” I i II od poznatih sovjetskih disidenata, braće Medvedev (Roj i Žires), “Hitlerova lična biblioteka” Timotija V. Rajbaka

- delo koje ukazuje na ranu mladost Hitlera; “U vrtlogu kuge” američkog istoričara Kantora, “Srbija i Evropa u srednjem veku” Vlada St. Marijana, kao i “Milanski rez Konstantina Velikog” profesora Radmila Petrovića; “Nemoj da mi umreš Sofija” roman o Sarajevskom atentatu iz ugla norveškog autora Karstena Alnesa, “Džingis Kan i stvaranje savremenog sveta” Džeka Vederforda…
Od dokumentarno

- istorijskih romana iz novije istorije izdavajamo: “Jasenovački logor”, “U paklenom kotlu”, “Bela maramica

- Kozaračka djeca”, sve iz ugla dr Nikole Nikolića koji je i sam bio zatočenik tog zloglasnog logora; “Posle Jasenovca Lora” autora Željka Vasiljevića.

Jedan od romana novije istorije: “Obećali su mi raj” romansirana biografija Mehmeta Ali Agdže, atentaora na papu Jovana Pavla II, koji je 2014. kao naš gost boravio u Beogradu.

NNK Internacional pored brojnih srpskih bestseler proznih pisaca, objavio je i romane danskih književnika Birgite Kosović “Dvostruka zemlja” i “Jerusalim noću” i Jensa Martina Eriksena “Nani”.

View from above. Business,startup, teamwork concept. Startup partners sitting at coworking space talking about future project, looking through examples of work on laptop and digital tablet

Predstavili smo Vam samo deo široke lepeze naših izdanja. Celokupan spisak možete pogledati ovde.

BUDITE UVEK PRVI OBAVEŠTENI

PRETPLATITE SE NA MEJL LISTU